Slået op d.

Derfor har du brug for en GPS-tracker

gps tracker

De fleste kender (og bruger) en GPS som et navigationssystem til at finde vej, når de er ude at køre. Nu til dags bruger de fleste af os Google Maps fra vores smartphone. Men en GPS kan bruges til meget andet, end at finde vej til en bestemt destination. Den kan bruges til at holde øje med genstande, kæledyr – ja – sågar personer. En enhed med denne funktion kaldes en GPS-tracker eller GPS-sporing.

GPS-tracker som tyverisikring

En GPS-tracker anvendes typisk til GPS sporing og overvågning af kostbare genstande, fx. sporing af bil eller andre køretøjer såsom lastbiler, udlejningsbiler, traktorer, eller andet. Du kan bruge GPS-trackeren som tyverisikring og få en automatisk SMS alarm hvis dit køretøj bevæger sig væk. Selvom GPS-sporing ikke forhindrer biltyveri, er der en stor sandsynlighed for, at du lettere kan finde frem til den stjålne genstand – og at politiet i sidste ende kan identificere biltyvene. Mange forsikringsselskaber kræver faktisk at biler i højeste prisklasse udstyres med med en GPS-tracker.

GPS-tracking erhverv

Du kan også bruge GPS-sporing til at se hvor din bil er henne lige nu, og hvor hurtigt eller langt der bliver kørt hvis du har lånt den ud. Denne funktion er relevant i firmaregi, hvis du har behov for at følge din firmabils kørsel. Se fx hvor længe den har været hos en kunde eller hvor bilen har været henne i løbet af dagen. Ligeledes kan den bruges til at se om dine ansatte eller kunder anvender firmabilen privat i weekenden eller efter arbejde.

Måske har du flere biler, som du vil spore? Virksomheder med mange køretøjer – fx i håndværker- eller transportbranchen – har ofte et behov for at iagttage og koordinere sine ansattes adfærd samt effektivisere og strømline indre arbejdsprocesser for at øge produktiviteten. Dette kan gøres via GPS-sporing på samtlige køretøjer, så du har mulighed for at følge transportstrømmene live – et begreb, som kaldes “flådestyring”.

Hos SmartGPS finder du en af markedets billigste flådestyring løsninger uden at du behøver at gå på kompromis med mulighederne, som hjælper dig med at holde styr på din bilpark. Nemt og hurtigt kan du få et samlet overblik over alle dine køretøjer.

To typer GPS-trackere til biler og køretøjer

  • Den flytbare GPS-tracker: Den er let at flytte, da den ikke er fastmonteret. Til gengæld er en flytbar GPS-tracker ikke tilkoblet bilens strømforsyning og skal derfor oplades jævnligt.
  • Den fastmonteret GPS-tracker: De fleste GPS-trackere til biler er tilkoblet batteriet og oplades automatisk under kørslen.

 

Flere fordele ved GPS-sporing

Hvis din GPS-tracker har fast plads i din bil, er det relevant at installere en hastighedsalarm! På den måde undgår du – dine kunder eller dine ansatte – fartbøder, fordi GPS-trackeren kan afkode hastighedsgrænser. GPS-trackeren giver således lyd fra sig, hvis en given hastighedsgrænse overskrides. Herudover er det generelt altid en god ide at have en bilforsikring, så du fremadrettet kan føle dig fuldstændig sikker.

Du kan også føre aflytning via din GPS-tracker. Med en simpel kommando kan du oprette forbindelse til skjult lyd overvågning. Når der ringes op, aktiveres mikrofonen automatisk i trackeren, og du vil kunne aflytte hvad der sker rundt om den.

 

Skriv et svar